Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2011 14:31 - За Борисов - с не-любов
Автор: vania23 Категория: Други   
Прочетен: 995 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 28.06.2011 14:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Другарят Борисов е продукт /оформено мислене, начин на поведение и отношение/ на онази, явно не-приключила у нас тоталитарна система и като такъв въобще не може да покаже нещо различно, съвременно и по-освободено. Жестовете, отношението му напълно повтарят патрона му.

Изчерпаният си имидж се мъчи да компенсира като ежедневно се прави на "човек от народа".  Тези, които все още се връзват на другарското му сближаване, снимайки се с Вожда и Учителя, просто ласкаят егото му и поддържат заблудата за правилно управление.

Вчера, като изгледах репортажа с репликата за кучетата / "народът за мен е като моите кучета - трябва да се държи на каишка"/, си помислих - липсва само гайдата, тъпанът и хорцето насред мегдана. То не бяха снимки, то не бяха прегръщаници!
Е, и друго си помислих: Защо пък да сме като неговите кучета? Защо да не сме като неговите деца?!

Никаква промяна от преди 25 г. - и тогава велможите слизаха сред простолюдието, държаха прочувствени речи, режеха ленти и хвърляха вината върху естествения и очертан враг. За разлика обаче  /без да съм комунистка в никакъв случай!/, онази власт все пак по-добре се грижеше за хората - сравнете която и да е сфера: образование, здраве, селско стопанство, производство. И тогава бяхме някакви членове някъде,  и сега е така - просто в други икономически и военни групи.
Но сегашната власт просто мори хората с неадекватностите си. Да не говорим за липсата на признание за различното мнение, когато то е в полза на хората.
Като заключение:

Роден от уродливостите на миналото,  другарят Борисов е устремен към укрепването им и в бъдещето.


Тагове:   борисов,


Гласувай:
7



1. andrei - Добре казано!
28.06.2011 14:45
Само че в празната милиционеро-комунистическа кратуна,към когото е отправено посланието Ви,няма да влезе нищо!За да се случи обратното е необходимо да обича народа си,да има национално достойнство,милост към народ и родина,които изначално му липсват и са заменени с чуждопоклонничество и мутренска логика!
цитирай
2. vania23 - Абсолютно.
28.06.2011 14:50
Естествено, че няма да схване. Няма никаква предпоставка това да стане. Но най-жалкото е, че наистина не обича народа си, а това е грозно, защото точно обичта на този народ го сложи там където е. Интересно, как заспива нощем?
Е, сигурно с наистина любимите си кучета.
цитирай
3. ivanna4ev - Бойко Борисов е една от типичните ...
28.06.2011 18:33
Бойко Борисов е една от типичните метаморфози на това,което в последните години наричаме "преход".Вчера напуща МВР защото не иска да си хвърли партийния билет - тази сутрин е вече най-отявленият антикомунист.Като многото днешни баш-демократи.Към този тип хора човек трябва да се отнася с разбиране.И да не ги товари с кой-знае какви очаквания.Нямал национално достойнство,Бойко,не обичал народа си,милост нямал към народ и Родина.Ами помолете го бе,баш-демократите,да има.Вярно е,че кратуни много - и празни,и по-празни.Ако не бяха толкова много,Бойко отдавна да е разбрал,а и всяко недоразумение като него,че самонатикал се в ролята на управленец,той е единствено отговорен и длъжник!Пред всеки един от тези,които благосклонно решил, като бащица, да милва по главичките и умилително да им търси аксесоари.И още нещо щяха да знаят и той,и тези като него - че като го няма това-има тояга,има и едни много подхождащи им "заведения".Не че ще се разминат с това,ама няма да са така изненадани тогава.
цитирай
4. vania23 - Мислиш ли,
28.06.2011 19:01
че няма да се разминат с тоягата и заведенията? Коментарът ти е много и умен, и емоционален, и на място, но нима в теб има още надежда, че някога за всички тях ще има възмездие?
Аз отдавна се простих с всеки идеал за бъдеще някакво достойно за България. А това, впрочем, е много тъжно.
цитирай
5. ivanna4ev - Не мисля, vania - сигурен съм. Тази ...
28.06.2011 19:24
Не мисля,vania - сигурен съм.Тази пътека води България и българина към отвъдното.Били сме,мисля,в подобни ситуации.Надживели са го тези преди нас-ще го надживеем и ние.Независимо от алчни търгаши и откровени политически проститутки.Независимо и от действително празни кратуни,изживяващи се като апостоли на нацията , на нейното просвещаване и просперитет.
цитирай
6. vania23 - Дано,
28.06.2011 19:36
Иване, дано. Много ми се иска да си прав. Защото аз виждам тъмнина в бъдещето. Виждам, че тук няма да останат българи - или ще измрем, или всички ще се разбягат в чужбина. От българското племе виждам да останат само тези оядени политичета и порасналите деца на големите новобогаташи, които ще се завръщат тук да си понагледат именията.
Другото - цигани, цигани - и наши, и нови привнесени.
А дано да съм прекалено черногледа и ти да излезеш прав. Защото, вярно казваш - този път ни води към отвъдното.
цитирай
7. cefulesteven - Сбъркал ми е породата. Ако някой ...
30.06.2011 09:09
Сбъркал ми е породата. Ако някой прилича на каракачанка, за жалост само външно, си е самия Бойко Борисов. Ако съм куче, поне не съм такова, каквото ще позволи да го държат изкъсо.
И не знам как изказването за късата каишка кореспондира със свободите ни по конституция.
цитирай
8. vania23 - Конституцията у нас
30.06.2011 09:48
е формално съществуваща. Тя е като формалните места за непушачи в заведенията - има ги, но те по никакъв начин не са такива, че да пазят непушачите от дима на пушачите. Отбий номер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vania23
Категория: Други
Прочетен: 1065249
Постинги: 334
Коментари: 3507
Гласове: 12903
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930