Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2011 07:18 - Срам
Автор: vania23 Категория: Други   
Прочетен: 1539 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 09.05.2011 11:46


Това нещо вчера стоеше на първа и получаваше глас след глас :

http://tutankhamon661.blog.bg/biznes/2011/05/07/dyrjavata-ima-pravo-da-regulira-chastniia-biznes.743234

Манипулативно, елементарно, първосигнално, написано така, че да се хареса на всяка цена на масовият читател. Малей, много ниска летва! И това е най-популярно, а блогъра - най-популярен!
Срам, дами и господа, срам за вас.
Ако ви кажат, че Бойко е Бог от този блог, вие несъмнено ли ще го повярвате?

Там се твърди изключително популистично, че държавата  - видите ли, следва тутакси да извие ръцете на работодателите и да им заповяда императивно да вдигнат минималната работна заплата. Но пък, мисълта не може да продължи малко по нататък и да разбере, че в действиелност тази МРЗ няма нищо общо с действителността, защото работниците не се осигурават на МРЗ, а на минимални осигурителни прагове. МРЗ е просто кухо понятие. Често, в действиелността реалните пари, които изработва, например, една шивачка не могат да покрият минималния й осигурителен праг и в графа нетно възнаграждение във ведомостта фигурира по-висока от реално изработената сума.
Разбира се, опитах се да обясня и че заплата е част от крайната цена на изделието, стоката или услугата, но... това се оказа напълно неразбираемо за господина - обвини ме, че гоня печалба и трябва да ходя тутакси да фалирам.
Опонирах по следния начин:
"Не знам, хора, къде ги виждате тези лустросани работодатели, дето ходят по коктейли и издържат скъпи любовници с кървавите пари, изкарани от робската работническа класа. Тези едри бизнесмени, са точно онези приближени до депутати, министри, съдии и прочие столична върхушка - онези със силното лоби. При мен, господа - долу в ниското, такива бизнесмени няма - няма ги в провинцията. Тук "мръсния експлоататор" /според вас/, бачка по 16 часа - повече от наетите лица, кара в най-добрия случай джип, купен на лизинг и остава често на червено като се разплати.
Какво предлагате вие? Дайте да го фалираме, казвате. Нека не работи честно, нека ходи се регистрира на борсата като безработен и ако има късмет да започне я в Кауфланд, я в Метро, я в Практикер, я в Карфур. Тъй де, и ние ще останем без работа като фалира, но няма да сме сами - и той ще се мъчи. Пък и къде, къде по-добре е да си нископлатен работник в чужда фирма, отколкото в българска...
Чел си казваш статия, че едрият бизнес бил в добри за развитие условия - хе, че то 85% от бизнеса в България е дребен. Но той е гръбнака, а не онези малкото около върхушката, заради които сте готови да демонизирате и комшията си. Всъщност, защо не се пробвате да завъртите бизнес? Много е гот и ще ви се отвори чудесна възможност да дадете целия си оборот за заплати?"

Не реагира.  На практика добрият, стар социализъм е неделима част от съзнанието на българина в началото на 21 век. Съчетан с модерната в наши дни "бойковищина", той прави представите на хората нещо, което напомня пълно мазало от Маркс, Енгелс, Вапцаров и Смирненски накуп.
Но така или иначе, важото е да са актуални - НА ВСЯКА ЦЕНА - масови.



Тагове:   срам,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - vania23
10.05.2011 15:09
Очевидно не си запозната със ситуацията. Фактът, че обиждаш, не говори добре за твоята интелигентност.
Сериозно ли очакваш, че ще отговарям само на теб? Това е още една черна точка. От какъв зор ще обръщам внимание само на твоите коментари?
Да, държавата трябва да извива ръце, щом се постъпва несправедливо към народа.
Сега съм сигурен, че нещо криеш - не си такава, за каквато се представяш.
Дори най-алчните типове упорито се правят на многострадалци.
цитирай
2. vania23 - Изложих си
10.05.2011 15:26
позицията по въпрос, който ме интересува в личния блог. Относно черните точки, които ми слага някакъв си тутанкамон, който си играе на популярност в интернет - от това пък въобще не ми пука.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vania23
Категория: Други
Прочетен: 1052278
Постинги: 333
Коментари: 3501
Гласове: 12832
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031