Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2018 16:05 - АВТОРИТЕ НА ИСТОРИЯ КОИТО ПИШАТ,ЧЕ РАННИТЕ БЪЛГАРИ БИЛИ ТЮРКИ А ВЛАДЕТЕЛИТЕ ИМ "ХАНОВЕ" ТРЯБВА ДА БЪДАТ УВОЛНЯВАНИ И ВКАРВАНИ В ЗАТВОРА
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 9235 Коментари: 46 Гласове:
53

Последна промяна: 24.05.2018 02:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АВТОРИТЕ НА ИСТОРИЯ КОИТО ПИШАТ,ЧЕ РАННИТЕ БЪЛГАРИ БИЛИ ТЮРКИ А ВЛАДЕТЕЛИТЕ ИМ "ХАНОВЕ" ТРЯБВА ДА БЪДАТ УВОЛНЯВАНИ И ВКАРВАНИ В ЗАТВОРА


    Напълно съм съгласен,че в мрачните времена на казионната история друго не е и можело да се пише а издателите не са имали избор- това им дават историците,това отпечатват. Обикновените историци и преподаватели без обществени позиции също нямат вина,че ранните Българи бяха обявявани за тюрки- те нямаха достъп до изворите и бяха принудени да тиражират онова,което маститите "академици" и исторически "светила" им поднасяха. Днес обаче е друго- на фона на категоричните данни,че Българите са твърде далеч от всякакви тюрки,монголи,татари и номади продължаването на старите бълнувания,излезли от ограничените мозъци на шепа политици и политисторици реликти от миналото е зловещо престъпление, което очерня биографията на народа ни и го показва пред света в лъжлив маскараден вид,какъвто в древната реалност никъде не е съществувал!

  Да наречеш Великите князе Кубрат,Аспарух,Крум и Кардам "ханове" и "канове" е все едно да въведеш в научна употреба изрази като "Едуард ходжа", "Вилхелм чауш", "хан Наполеон", "султан Александър Невски", "Приам бей" и "хан Октавиан". Това словоблудство е такава крещяща несправедливост към народа ни,че е направило лошо впечатление дори на един политик обичащ да дружи с хората,които натрапиха на България тези лъжи (кликни за да увеличиш):

                                      image

                  image

  Да натрапиш на народа ни фалшива история т.е. биография е като да даваш на децата фалшива храна,на болните- фалшиви лекарства,на студентите- фалшиви дипломи а на шофьорите- фалшиви книжки! Затова всички историци особено руски,сръбски и казионни,които в един глас обявяват дедите ни за "тюрки" трябва да бъдат обявени за "персона нон грата" в България и при всяка удобна възможност да бъдат преследвани от закона,арестувани,уволнявани от всякаква работа и осъждани на тъмничен затвор!

                                                   image

  Да обявиш цивилизаторите на древния свят за орда простаци и диваци,слезли преди малко от палмите е все едно да кажеш че Толстой,Айнщайн и Аристотел са шайка крадци и тарикати,които пленили няколко академици и ги принудили със сила да им припишат всичките си трудове,а Айнщайн е подкупил Нобеловия комитет и с измама го накарал да го награди!

  Днес всеки знае,че да дадеш фалшива диплома на един студент или фалшива пластмасова храна на едно дете е престъпление,заради което всички телевизии ще дойдат да те снимат а всички съдилища ще ти дадат сериозна присъда. Да излъжеш обаче цял народ и да охулиш с фалшива биография всичките му поколения е заслуга,заради която много мошеници станаха "академици" а други- "заслужили дейци на културата"! Редно ли е народът да продължава да търпи клеветите в свой ущърб и дори да награждава измамниците,които го очернят пред света? Прогресивната патриотична общественост е на мнение,че не е редно а дейността на този вид измамници е подсъдна! Каква е логиката един "ало-измамник",който е излъгал двама души да бъде осъждан и публично порицаван а един "историк",който е излъгал цял милионен народ като го е снабдил с бандитска биография в неговите учебници- да бъде награден с академични титли и публично възхваляван? Такава логика няма или ако я има,тя е престъпническа логика!

  Лъжливата "тюркска" биография на древните Българи е малоумна фантасмагория за всеки нашенец,който се погледне в огледалото но нейното 70-годишно упорито натрапване в училища и университети започва да съсипва интегритета на нацията и да превръща нейното себеуважение в арогантно самопрезрение. Затова учебникари и историци които клеветят народа,че бил изродена издънка на шайка първобитни скотовъдци от юртите на Монголия трябва незабавно да бъдат залавяни,осъждани и хвърляни в затвора задълго а всичките им "трудове"- изпращани в пунктовете за скрап!




Гласувай:
54


Вълнообразно


1. nikikm - Здравей приятелю!
21.05.2018 16:26
това е гвоздейче,върху което стъпва всеки ден истински родолюбивият българин! Браво за темата!А,тези учЕни с х/кановете и турският произход,в затвора за държавна измяна и национално предателство!
цитирай
2. troina - даа!!! и т.н.руссофилите да четат с 4 очи тук, казах!!
21.05.2018 16:32
Затова учебникари и историци които клеветят народа,че бил изродена издънка на шайка първобитни скотовъдци трябва незабавно да бъдат залавяни,осъждани и хвърляни в затвора задълго а всичките им "трудове"- изпращани в пунктовете за скрап!


Благодаря,ангеле!
Велико е твоето Дело!
/юлия
цитирай
3. radostinalassa - Особено днес,
21.05.2018 16:40
Когато има генетични изследвания , които доказаха произхода и гените ни.Трябва да се изгони Сорос и организациите му, както направиха в Русия и Унгария.
цитирай
4. shtaparov - това е гвоздейче, върху което ст...
21.05.2018 16:46
nikikm написа:
това е гвоздейче,върху което стъпва всеки ден истински родолюбивият българин! Браво за темата!А,тези учЕни с х/кановете и турският произход,в затвора за държавна измяна и национално предателство!

Много точно го казваш- това е държавна измяна и национално предателство!
цитирай
5. shtaparov - Затова учебникари и историци които ...
21.05.2018 16:48
troina написа:
Затова учебникари и историци които клеветят народа,че бил изродена издънка на шайка първобитни скотовъдци трябва незабавно да бъдат залавяни,осъждани и хвърляни в затвора задълго а всичките им "трудове"- изпращани в пунктовете за скрап!

Благодаря,ангеле!
Велико е твоето Дело!
/юлия

Напълно си права- за щастие повечето от тях го усещат,но не всички си дават сметка от къде се е появила тази лъжа.
цитирай
6. shtaparov - Когато има генетични изследвания, ...
21.05.2018 16:52
radostinalassa написа:
Когато има генетични изследвания , които доказаха произхода и гените ни.Трябва да се изгони Сорос и организациите му, както направиха в Русия и Унгария.

Тоя сорос за мен е господин Никой- дори името му пиша с малка буква,понеже се дразня когато под път и над път го обсъждат този класен измамник!
цитирай
7. nedovolen - Авторите, да им се размине, но на ...
21.05.2018 19:50
Авторите, да им се размине, но на началниците им, не.
Тогава ще запеят друга песен.
цитирай
8. shtaparov - Авторите, да им се ...
21.05.2018 19:53
nedovolen написа:
Авторите, да им се размине, но на началниците им, не.
Тогава ще запеят друга песен.

Разбира се- трябва да се почне с онези които са ги насъскали,но те си седят недосегаеми в чужбина и се присмиват на нашите проблеми. Ще видим обаче докога. А авторите,дори да са били купени,пак трябва да получат присъди- инак всеки полуграмотен нехранимайко ще почне да клевети България за пари.
цитирай
9. nedovolen - 2
21.05.2018 19:54
Коментара ми някой изстреля незавършен, ако има питанки, ще следва трети.
:)))
цитирай
10. shtaparov - Коментара ми някой и...
21.05.2018 19:56
nedovolen написа:
Коментара ми някой изстреля незавършен, ако има питанки, ще следва трети.
:)))

Ако се наложи,има опция "редактирай"- ти решаваш дали да я използваш. Хубава вечер,здраве и късмет!
цитирай
11. radostinalassa - Сорос дава много пари
21.05.2018 20:31
А у нас винаги има кой да ги вземе. Променят учебниците, променят историята ни по такъв начин. Напр. турско пхрисъствие, освободили са ни руси, финландци .
цитирай
12. laval - Щапаров
21.05.2018 20:41
подкрепям те напълно. Тези хора "тюркоманите" са откровено вредни за България.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
21.05.2018 21:07
Да речем ,че са приели нещата дословно, както в оня случай, че в документ пишело за земята на Българите? Демек сме нямали име на държавата! Аборигени!?? Ами не се иска много, за да се постави знак на равенство между България и земята на Българите! Нима България означава нещо друго?
И аз съм казвал- отивам в земята на французите!? Не виждам нещо престъпно, ако в ранното Средновековие в документ наистина е написано така!
Иска се малко математическо мислене в случая Малко, много малко!
Или - канасубиги- Кратко и ясно-княз от бога Биг и днес на украински или поне доскоро, не ги знам сега, Но Вук Караджич пише че биг е бог на украински!
Паисий пише, че владетелите ни са князе , а не канове и оттам ханове
Аналогията с Чингиз хан е изместена с шест-седемстотин години назад
Да ,има общо между каназ и кан или хан Но няма как по-ранният да заимства от далеч по- късния Тук се иска само малко логика И словоредът е различен Не хан Чингиз, а обратно!
И накрая, за слепите и глухите е ясно ,че утвърденото и днес княз си идва пряко от нашенското канас/з/, а не от кан! Или пък хан
Българите са европейци, има ти и днес в Афганистан, русокоси, синеоки, като мирмидонците на Ахил Генът на русите коси си го имаме И аз , и дъщеря ми бяхме русокоси като деца, сините очи тогава избиха към зелено?!
Е, частен случай, но не е само частен Синеоките в рода ни и по двете линии са мнозинство!
И накрая, Българите по пътя си създават държави! Навсякъде-дори тук на балкатите-две Едната от тях, не Аспаруховата е точно въпросната с името! Проблемното
Номади не създават държави Типичен пример- печенегите!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
14. nedovolen - 10
21.05.2018 21:12
Танкс и най-вече благодаря!
Прав си.

Т.Ж. каза от оня свет - чекаме ги да додат, ако знаят какво ги чека, че си земат нови моливи и тетрадки.
:)))
цитирай
15. 1997 - Българите са твърде далеч от всякакви тюрки,монголи,татари и номади
21.05.2018 23:12
и са?
цитирай
16. shtaparov - (Българите са твърде далеч от всякакви тюрки,монголи,татари и номади)
22.05.2018 07:13
1997 написа:
и са?

Нима още не знаеш??? Ти си изключително рядък уникат!
цитирай
17. shtaparov - :))
22.05.2018 07:15
nedovolen написа:
Танкс и най-вече благодаря!
Прав си.

Т.Ж. каза от оня свет - чекаме ги да додат, ако знаят какво ги чека, че си земат нови моливи и тетрадки.
:)))

Здраве и късмет!
цитирай
18. shtaparov - А у нас винаги има кой да ги вземе. ...
22.05.2018 07:24
radostinalassa написа:
А у нас винаги има кой да ги вземе. Променят учебниците, променят историята ни по такъв начин. Напр. турско пхрисъствие, освободили са ни руси, финландци .

Нормално: такива бедняци десетки години системата ги раждаше. Ако някой е раснал в мизерия и е захранван с илюзорни идеологии после колко и да му дадеш,все ще му се струва малко.
цитирай
19. shtaparov - подкрепям те напълно. Тези хора ...
22.05.2018 07:26
laval написа:
подкрепям те напълно. Тези хора "тюркоманите" са откровено вредни за България.

Те направо разбиват бъдещето на България понеже възпитават хора с бандитски манталитет- безверници и нихилисти,на които им е все едно какво ще стане с тази страна и с този народ.
цитирай
20. shtaparov - Да речем, че са приели нещата дос...
22.05.2018 07:34
leonleonovpom2 написа:
Да речем ,че са приели нещата дословно, както в оня случай, че в документ пишело за земята на Българите? Демек сме нямали име на държавата! Аборигени!?? Ами не се иска много, за да се постави знак на равенство между България и земята на Българите! Нима България означава нещо друго?
И аз съм казвал- отивам в земята на французите!? Не виждам нещо престъпно, ако в ранното Средновековие в документ наистина е написано така!
Иска се малко математическо мислене в случая Малко, много малко!
Или - канасубиги- Кратко и ясно-княз от бога Биг и днес на украински или поне доскоро, не ги знам сега, Но Вук Караджич пише че биг е бог на украински!
Паисий пише, че владетелите ни са князе , а не канове и оттам ханове
Аналогията с Чингиз хан е изместена с шест-седемстотин години назад
Да ,има общо между каназ и кан или хан Но няма как по-ранният да заимства от далеч по- късния Тук се иска само малко логика И словоредът е различен Не хан Чингиз, а обратно!
И накрая, за слепите и глухите е ясно ,че утвърденото и днес княз си идва пряко от нашенското канас/з/, а не от кан! Или пък хан
Българите са европейци, има ти и днес в Афганистан, русокоси, синеоки, като мирмидонците на Ахил Генът на русите коси си го имаме И аз , и дъщеря ми бяхме русокоси като деца, сините очи тогава избиха към зелено?!
Е, частен случай, но не е само частен Синеоките в рода ни и по двете линии са мнозинство!
И накрая, Българите по пътя си създават държави! Навсякъде-дори тук на балкатите-две Едната от тях, не Аспаруховата е точно въпросната с името! Проблемното
Номади не създават държави Типичен пример- печенегите!

Хубава вечер, приятелю!

Логиката която описваш е желязна приятелю,и няма как онези мракобеси да не са я забелязали- значи е било въпрос само на добра воля дали да пишат истината или да излъжат! Писането на истини обаче не е така добре платено както писането на лъжи- затова са предпочели да останат в блатото на лъжите,в което са ни вкарали техните задгранични господари!
цитирай
21. russofil - Този период с тюркизма отшумя тракедонецо Щапаров,
22.05.2018 13:24
вече официалните български сайтове започнаха да прокарват друга лъжа: през 1934 г. Коминтерна спусна задачата на балканските комунисти да цепят българите на македонци, траки, помаци и добруджанци и специално по тракедонизацията работят днмес русофилските гниди в БАН и историческите ни катедри.

Както виждаш твоите съратници македонистите от БЮРМ успяха, днес тези наследници на Александер Македонецот си имат своя "македонска" нация, но какво съветваш да сторим с такива като тебе и баща ти, който работят по създаването на "тракедонска" нация в България?

@russofil
цитирай
22. radostinalassa - Нали това е целта на мултикултурализма
22.05.2018 15:10
Да нямаме велика история и да ни приравнят с другите видове. Да изравнят нормалните хора с джендърите.
цитирай
23. shtaparov - (Нали това е целта на мултикултурализма)
22.05.2018 16:06
radostinalassa написа:
Да нямаме велика история и да ни приравнят с другите видове. Да изравнят нормалните хора с джендърите.

Точно това е целта но не забравяй най-важното: мултикултурализма у нас започна през 1944 г. с даване права на циганите и обявяване на част от Българите за "македонци" а на друга част- за "врагове на народа".
цитирай
24. shtaparov - (Този период с тюркизма отшумя тракедонецо Щапаров,)
22.05.2018 16:14
russofil написа:
вече официалните български сайтове започнаха да прокарват друга лъжа: през 1934 г. Коминтерна спусна задачата на балканските комунисти да цепят българите на македонци, траки, помаци и добруджанци и специално по тракедонизацията работят днмес русофилските гниди в БАН и историческите ни катедри.

Както виждаш твоите съратници македонистите от БЮРМ успяха, днес тези наследници на Александер Македонецот си имат своя "македонска" нация, но какво съветваш да сторим с такива като тебе и баща ти, който работят по създаването на "тракедонска" нация в България?

@russofil

Кога ще е отшумял "тюркизма"- кажи къде се случи това да отида да го видя лично,че в БАН от 70 години такава чудба не се е случвала!

А за съвета,който искаш веднага отговарям- съветвам те първо да се видиш на психиатър,той да каже дали още си годен да даваш мнения или не си. Нека обясни откъде тоя срам да си признаеш,че досадните "тракедонци" ти самият ги измисляш и тамън да забравим за тях,ти най-настойчиво ги напомняш та даже ни ги натрапваш!
цитирай
25. 1997 - Е, чак пък толкова...
22.05.2018 17:27
shtaparov написа:
1997 написа:
и са?

Нима още не знаеш??? Ти си изключително рядък уникат!


Скромно попитах, защото хуните не са водени от иранско племе, а култовете на траките не съвпадат с тези на Кубратовата държава.

И понеже още не зная, моля, с една дума- какви са българите? На кого сме братя, на аятолаха, на раджите, на кого?
цитирай
26. shtaparov - и са?Нима още не знаеш??? Ти си ...
22.05.2018 17:39
1997 написа:
shtaparov написа:
1997 написа:
и са?

Нима още не знаеш??? Ти си изключително рядък уникат!


Скромно попитах, защото хуните не са водени от иранско племе, а култовете на траките не съвпадат с тези на Кубратовата държава.

И понеже още не зная, моля, с една дума- какви са българите? На кого сме братя, на аятолаха, на раджите, на кого?

Хуните и аварите са наши роднини и са палеобалкански Български племена а хазарите,които също са наши роднини са типично иранско племе. Българите обаче не са иранци а точно обратно: иранските народи са потомци на част от Българите. Въпросът ти е хубав- ние сме роднини на всички европеиди,понеже от нас са произлезли "славяните",скитите,траките,келтите и илирите,та отчасти кавказците и семитите. Старите германи не са в този списък,понеже са късни потомци на непокорени от римляните келтски племена тоест: те са второ или трето пост-Българско коляно което било в процес на частична де-Българизация,когато Цезар ги открил. Днешните германци са по-друго нещо,понеже разликата между днешни германци и древни германи е по-голяма от разликата между древни германи и древни Българи и това е една истина,която трябва да се знае.
цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
22.05.2018 20:43
shtaparov написа:
russofil написа:
вече официалните български сайтове започнаха да прокарват друга лъжа: през 1934 г. Коминтерна спусна задачата на балканските комунисти да цепят българите на македонци, траки, помаци и добруджанци и специално по тракедонизацията работят днмес русофилските гниди в БАН и историческите ни катедри.

Както виждаш твоите съратници македонистите от БЮРМ успяха, днес тези наследници на Александер Македонецот си имат своя "македонска" нация, но какво съветваш да сторим с такива като тебе и баща ти, който работят по създаването на "тракедонска" нация в България?

@russofil

Кога ще е отшумял "тюркизма"- кажи къде се случи това да отида да го видя лично,че в БАН от 70 години такава чудба не се е случвала!

А за съвета,който искаш веднага отговарям- съветвам те първо да се видиш на психиатър,той да каже дали още си годен да даваш мнения или не си. Нека обясни откъде тоя срам да си признаеш,че досадните "тракедонци" ти самият ги измисляш и тамън да забравим за тях,ти най-настойчиво ги напомняш та даже ни ги натрапваш!


Добре си го упътил този!
Аз му препоръчах по най-бързия начин да се връща в зоологическана градина, чийто питомец е явно
Почти съм сигурен кой е, но това не е от особено значение Страхливец е, щом няма лице да се покаже!
Сега вероянтно ще ти посвети постинг, в който да покаже колко е велик и ти -колко си никакъв
Да, смятам да напиша нещо в тази връзка- за паразитите в блога и за тяхното" творчество"


Хубава вечер, приятелю!
цитирай
28. get - - РАДОСТИНКЕ - до ДВАНАДЕСЕТИ ВЕК на ...
22.05.2018 21:28
- РАДОСТИНКЕ - до ДВАНАДЕСЕТИ ВЕК на територията на МОСКОВИЯТА ... самонарекла се през 18-ти във ВЕЛИКА РУС - само ФИНО-УГРИ СА ЖВЕЛИ!
- После започват да се БЪЛГАРИЗИРАТ - което те превратно обясняват като СЛАВЯНИЗИРАНЕ!
- Разберете ПРАВИЛНО - НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ - нито срещу МАДЖАРИ - нито срещу ФИНЛАНЦИ ... Против съм ДА СЕ ПИШЕ ИСТОРИЯ - Която поради РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ - преиначава ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА!
- А преиначавайки ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА - КРАДЕ ОТ ИСТОРИЯТА - Както на нас БЪЛГАРИТЕ ... така и на УКРАИНЦИ ... Белоруси ... и ЛИТОВЦИ!
radostinalassa написа:
А у нас винаги има кой да ги вземе. Променят учебниците, променят историята ни по такъв начин. Напр. турско пхрисъствие, освободили са ни руси, финландци .


- Преиначаването НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ не започва от СОРОС, тоест от КРАЯ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК ... а от МНО-О-ОГО ПО-РАНО ... от времето, когато РУСКИЯТ СТИПЕНДИАНТ ... произведения по руска диктовка ЗА ПРОФЕСОР БЪЛГАРСКИ - Васил Златарски(1866 - 1935) ни изкарва ХУНИ - Които според него и менторите му руснаци СА ТЮРКИ ?!!

- Аннадънму Радостина ханъм?
цитирай
29. get - @1997 ... Бре мушмуло КОМИНТЕРНОВСКА - докога ще си кривиш и без това кривата душичка?
22.05.2018 21:37
1997 написа:
Българите са твърде далеч от всякакви тюрки,монголи,татари и номади и са?


- СЛАВЯНИ ЛИ СМЕ БРЕ ... ПОТУРНАКО - като така любимите ви МОСКОВСКИ РУСИ?
- Азбуката НИ НА С-Л-А-В-Я-Н-С-К-И ЕЗИК ЛИ Е ПИСАНА - или на БЪЛГАРСКИ?
- Кирил и Методий - коминтерновско-путински славяни - ИЛИ БЪЛГАРИ СА?
- Червеният ни Синод - ЗАЩО ОТКАЗВА ДА ПРИПОЗНАЕ ОХРИДСКАТА ПАТРИАРШИЯ - за дъщерна на Българската МАЙКА ЦЪРКВА!
- Защо патриарха НИ СЕ НАПРАВИ НА БОЛЕН - та не отиде на честването на 1000-годишнината на Охридската архиепископия?

- Ей такива РОБИ НА РУСКАТА КОРОНА - сте всичките "славяно-фили" и КОМУНИСТИ-безродници - ДАВАЩИ ГРЪБ НА БЪЛГАРЩИНАТА - в полза на МАТУШКАТА ВИ !!!! .... РУСИЯТА!
цитирай
30. shtaparov - вече официалните български сай...
24.05.2018 00:56
leonleonovpom2 написа:
shtaparov написа:
russofil написа:
вече официалните български сайтове започнаха да прокарват друга лъжа: през 1934 г. Коминтерна спусна задачата на балканските комунисти да цепят българите на македонци, траки, помаци и добруджанци и специално по тракедонизацията работят днмес русофилските гниди в БАН и историческите ни катедри.

Както виждаш твоите съратници македонистите от БЮРМ успяха, днес тези наследници на Александер Македонецот си имат своя "македонска" нация, но какво съветваш да сторим с такива като тебе и баща ти, който работят по създаването на "тракедонска" нация в България?

@russofil

Кога ще е отшумял "тюркизма"- кажи къде се случи това да отида да го видя лично,че в БАН от 70 години такава чудба не се е случвала!

А за съвета,който искаш веднага отговарям- съветвам те първо да се видиш на психиатър,той да каже дали още си годен да даваш мнения или не си. Нека обясни откъде тоя срам да си признаеш,че досадните "тракедонци" ти самият ги измисляш и тамън да забравим за тях,ти най-настойчиво ги напомняш та даже ни ги натрапваш!


Добре си го упътил този!
Аз му препоръчах по най-бързия начин да се връща в зоологическана градина, чийто питомец е явно
Почти съм сигурен кой е, но това не е от особено значение Страхливец е, щом няма лице да се покаже!
Сега вероянтно ще ти посвети постинг, в който да покаже колко е велик и ти -колко си никакъв
Да, смятам да напиша нещо в тази връзка- за паразитите в блога и за тяхното" творчество"


Хубава вечер, приятелю!

Toзи объркан шемет изобщо не е в час,понеже хули това което хвали а после защитава онова,което хули. Виж цялото му противоречиво и менташко поведение: води се "русофил" но хули Русия,а после защитава нейната политика и напада хората,които които се борят за онова което той хвали!
цитирай
31. shtaparov - - РАДОСТИНКЕ - до ...
24.05.2018 01:15
get написа:
- РАДОСТИНКЕ - до ДВАНАДЕСЕТИ ВЕК на територията на МОСКОВИЯТА ... самонарекла се през 18-ти във ВЕЛИКА РУС - само ФИНО-УГРИ СА ЖВЕЛИ!
- После започват да се БЪЛГАРИЗИРАТ - което те превратно обясняват като СЛАВЯНИЗИРАНЕ!
- Разберете ПРАВИЛНО - НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ - нито срещу МАДЖАРИ - нито срещу ФИНЛАНЦИ ... Против съм ДА СЕ ПИШЕ ИСТОРИЯ - Която поради РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ - преиначава ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА!
- А преиначавайки ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА - КРАДЕ ОТ ИСТОРИЯТА - Както на нас БЪЛГАРИТЕ ... така и на УКРАИНЦИ ... Белоруси ... и ЛИТОВЦИ!
radostinalassa написа:
А у нас винаги има кой да ги вземе. Променят учебниците, променят историята ни по такъв начин. Напр. турско пхрисъствие, освободили са ни руси, финландци .


- Преиначаването НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ не започва от СОРОС, тоест от КРАЯ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК ... а от МНО-О-ОГО ПО-РАНО ... от времето, когато РУСКИЯТ СТИПЕНДИАНТ ... произведения по руска диктовка ЗА ПРОФЕСОР БЪЛГАРСКИ - Васил Златарски(1866 - 1935) ни изкарва ХУНИ - Които според него и менторите му руснаци СА ТЮРКИ ?!!

- Аннадънму Радостина ханъм?

Ако видиш до какво съм се добрал приятелю,още по-люто ще прокълнеш мошеници и "исторически" недоразумения като Златарски и Гюзелев: като видях начина,по който руските "учени" са помонголчили Хуните за да потурчат "пра"-Българите,направо се отвратих от тяхната историческа "наука"!
цитирай
32. shtaparov - Българите са твърде далеч от вся...
24.05.2018 01:23
get написа:
1997 написа:
Българите са твърде далеч от всякакви тюрки,монголи,татари и номади и са?


- СЛАВЯНИ ЛИ СМЕ БРЕ ... ПОТУРНАКО - като така любимите ви МОСКОВСКИ РУСИ?
- Азбуката НИ НА С-Л-А-В-Я-Н-С-К-И ЕЗИК ЛИ Е ПИСАНА - или на БЪЛГАРСКИ?
- Кирил и Методий - коминтерновско-путински славяни - ИЛИ БЪЛГАРИ СА?
- Червеният ни Синод - ЗАЩО ОТКАЗВА ДА ПРИПОЗНАЕ ОХРИДСКАТА ПАТРИАРШИЯ - за дъщерна на Българската МАЙКА ЦЪРКВА!
- Защо патриарха НИ СЕ НАПРАВИ НА БОЛЕН - та не отиде на честването на 1000-годишнината на Охридската архиепископия?

- Ей такива РОБИ НА РУСКАТА КОРОНА - сте всичките "славяно-фили" и КОМУНИСТИ-безродници - ДАВАЩИ ГРЪБ НА БЪЛГАРЩИНАТА - в полза на МАТУШКАТА ВИ !!!! .... РУСИЯТА!

Ако Българския Свети Синод наистина е отказал да припознае "македонската" църква като наше отроче,значи работи срещу своето паство в интерес на нашите врагове,между които са разбира се и турците!
цитирай
33. vaquero - shtaparov,
24.05.2018 10:47
Много глупости и простотии се изписаха за историята на българите през прехода.
цитирай
34. get - Българите са твърде далеч от вся...
24.05.2018 16:57
shtaparov написа:
get написа:
1997 написа:
Българите са твърде далеч от всякакви тюрки,монголи,татари и номади и са?


- СЛАВЯНИ ЛИ СМЕ БРЕ ... ПОТУРНАКО - като така любимите ви МОСКОВСКИ РУСИ?
- Азбуката НИ НА С-Л-А-В-Я-Н-С-К-И ЕЗИК ЛИ Е ПИСАНА - или на БЪЛГАРСКИ?
- Кирил и Методий - коминтерновско-путински славяни - ИЛИ БЪЛГАРИ СА?
- Червеният ни Синод - ЗАЩО ОТКАЗВА ДА ПРИПОЗНАЕ ОХРИДСКАТА ПАТРИАРШИЯ - за дъщерна на Българската МАЙКА ЦЪРКВА!
- Защо патриарха НИ СЕ НАПРАВИ НА БОЛЕН - та не отиде на честването на 1000-годишнината на Охридската архиепископия?

- Ей такива РОБИ НА РУСКАТА КОРОНА - сте всичките "славяно-фили" и КОМУНИСТИ-безродници - ДАВАЩИ ГРЪБ НА БЪЛГАРЩИНАТА - в полза на МАТУШКАТА ВИ !!!! .... РУСИЯТА!

Ако Българския Свети Синод наистина е отказал да припознае "македонската" църква като наше отроче,значи работи срещу своето паство в интерес на нашите врагове,между които са разбира се и турците!


- Каква смяташ бе ... (?) ... ОСНОВНАТА ЗАДАЧА НА ПОСЕЩЕНИЕТО на МОСКОВСКИЯ И ВСЕРАСИЙСКИ ПАТРИАРХ КириллЬ - в България, тази година?!

- Щапаров - ние ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ - ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО НИ НА ПОСТ-КОЛОНИАЛНА и ВАСАЛНА на РУСКАТА ИМПЕРИЯ, ДЪРЖАВА!

- Щапаров - АНТИБЪЛГАРСКАТА ПОЛОТИКА ПО Ц-Ъ-Р-К-О-В-Н-И-Я въпрос ... започна с ЗАТОЧЕНИЕТО на ЦЪРКОВНИТЕ НИ ИЕРАРСИ по ДИКТОВКА на руският граф Игнатиев?
- Продължи с ДВУСМИСЛЕНОСТТА на РУСИЯ ПО ПОВОД - наложената СХИЗМА НА БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА!
- След "освобождението" - защото НА ПРАКТИКА Е РАЗПОКЪСВАНЕ БЪЛГАРСКОТО И ДЕМОГРАФСКО ЗЕМЛИЩЕ ... продължи с назначаване ПО РУСКА УГОДА за СКОПСКО(ОХРИДСКИ) архиепископ НА СЪРБИНА ... Фирмилиан ... Следвано от поставянето на сърбина "свети" Николай Велимирович, за глава на Охридска епископия ... и така - та до сега НАШИТЕ ВИСШИ КЛИРИЦИ - Не смеят ДА ГЪКНАТ СРЕЩУ ОБЕЗБЪЛГАРИТЕЛСКАТА РУСКА ПОЛИТИКА ... и ролята на РУСКАТА ЦЪРКВА в този процес!

- Това на кратко и за ДА СЕ ЗНАЕ ... Поздрав!

цитирай
35. shtaparov - Много глу...
24.05.2018 17:57
vaquero написа:
Много глупости и простотии се изписаха за историята на българите през прехода.

Това не е твърде голяма лъжа но по време на "прехода" за пръв път покълнаха и зърната на истината,които постепенно ще дадат плод- Българинът няма да се остави да го правят на китаец или якут,нито на глупак.
цитирай
36. 1997 - Мнението ми.
24.05.2018 17:57
shtaparov написа:

Ако Българския Свети Синод наистина е отказал да припознае "македонската" църква като наше отроче,значи работи срещу своето паство в интерес на нашите врагове,между които са разбира се и турците!

Ако Българската патриаршия се обяви за независима "Македонска" църква, тя ще признае българите в Македония за друг народ. Позицията, че Охридската архиепископия е част от БПЦ е трудна, но единствена в името на българщината край Охрид.
цитирай
37. 1997 - Да подходим така,
24.05.2018 18:06
shtaparov написа:

Хуните и аварите са наши роднини и са палеобалкански Български племена а хазарите,които също са наши роднини са типично иранско племе. Българите обаче не са иранци а точно обратно: иранските народи са потомци на част от Българите.

За да се разобличи една просторна теория, работена дълги години и преди Девети в БАН, не са достатъчни критични забележки по отделни нейни слабости. Необходима е стройна и по- непротиворечива теория. Коя е тя? Коя монография, кой сборник с трудове, кой учебник? Малко са учените, които приемат интернет- статиите за по- меродавни от издадените в научни издателства.
Къде да прочета тази теория? Може би тя създава повече противоречия от досегашната?
цитирай
38. shtaparov - Ако Българския Свети Синод на...
24.05.2018 18:08
1997 написа:
shtaparov написа:

Ако Българския Свети Синод наистина е отказал да припознае "македонската" църква като наше отроче,значи работи срещу своето паство в интерес на нашите врагове,между които са разбира се и турците!

Ако Българската патриаршия се обяви за независима "Македонска" църква, тя ще признае българите в Македония за друг народ. Позицията, че Охридската архиепископия е част от БПЦ е трудна, но единствена в името на българщината край Охрид.

България открай време е имала две църкви: през XII-XVII в. например сме имали едновременно Търновска архиепископия (между XIII-XV в. патриаршия) и Охридска архиепископия- наследник на Доростолската Българска патриаршия.
цитирай
39. shtaparov - Българите са твърде далеч от вся...
24.05.2018 19:28
get написа:
shtaparov написа:
get написа:
1997 написа:
Българите са твърде далеч от всякакви тюрки,монголи,татари и номади и са?


- СЛАВЯНИ ЛИ СМЕ БРЕ ... ПОТУРНАКО - като така любимите ви МОСКОВСКИ РУСИ?
- Азбуката НИ НА С-Л-А-В-Я-Н-С-К-И ЕЗИК ЛИ Е ПИСАНА - или на БЪЛГАРСКИ?
- Кирил и Методий - коминтерновско-путински славяни - ИЛИ БЪЛГАРИ СА?
- Червеният ни Синод - ЗАЩО ОТКАЗВА ДА ПРИПОЗНАЕ ОХРИДСКАТА ПАТРИАРШИЯ - за дъщерна на Българската МАЙКА ЦЪРКВА!
- Защо патриарха НИ СЕ НАПРАВИ НА БОЛЕН - та не отиде на честването на 1000-годишнината на Охридската архиепископия?

- Ей такива РОБИ НА РУСКАТА КОРОНА - сте всичките "славяно-фили" и КОМУНИСТИ-безродници - ДАВАЩИ ГРЪБ НА БЪЛГАРЩИНАТА - в полза на МАТУШКАТА ВИ !!!! .... РУСИЯТА!

Ако Българския Свети Синод наистина е отказал да припознае "македонската" църква като наше отроче,значи работи срещу своето паство в интерес на нашите врагове,между които са разбира се и турците!


- Каква смяташ бе ... (?) ... ОСНОВНАТА ЗАДАЧА НА ПОСЕЩЕНИЕТО на МОСКОВСКИЯ И ВСЕРАСИЙСКИ ПАТРИАРХ КириллЬ - в България, тази година?!

- Щапаров - ние ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ - ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО НИ НА ПОСТ-КОЛОНИАЛНА и ВАСАЛНА на РУСКАТА ИМПЕРИЯ, ДЪРЖАВА!

- Щапаров - АНТИБЪЛГАРСКАТА ПОЛОТИКА ПО Ц-Ъ-Р-К-О-В-Н-И-Я въпрос ... започна с ЗАТОЧЕНИЕТО на ЦЪРКОВНИТЕ НИ ИЕРАРСИ по ДИКТОВКА на руският граф Игнатиев?
- Продължи с ДВУСМИСЛЕНОСТТА на РУСИЯ ПО ПОВОД - наложената СХИЗМА НА БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА!
- След "освобождението" - защото НА ПРАКТИКА Е РАЗПОКЪСВАНЕ БЪЛГАРСКОТО И ДЕМОГРАФСКО ЗЕМЛИЩЕ ... продължи с назначаване ПО РУСКА УГОДА за СКОПСКО(ОХРИДСКИ) архиепископ НА СЪРБИНА ... Фирмилиан ... Следвано от поставянето на сърбина "свети" Николай Велимирович, за глава на Охридска епископия ... и така - та до сега НАШИТЕ ВИСШИ КЛИРИЦИ - Не смеят ДА ГЪКНАТ СРЕЩУ ОБЕЗБЪЛГАРИТЕЛСКАТА РУСКА ПОЛИТИКА ... и ролята на РУСКАТА ЦЪРКВА в този процес!

- Това на кратко и за ДА СЕ ЗНАЕ ... Поздрав!


Това е много лоша и крайно неприятна тенденция- добрите братя никога не мародерстват по-малкото си братче!
цитирай
40. shtaparov - Хуните и аварите са наши роднини и ...
24.05.2018 19:50
1997 написа:
shtaparov написа:

Хуните и аварите са наши роднини и са палеобалкански Български племена а хазарите,които също са наши роднини са типично иранско племе. Българите обаче не са иранци а точно обратно: иранските народи са потомци на част от Българите.

За да се разобличи една просторна теория, работена дълги години и преди Девети в БАН, не са достатъчни критични забележки по отделни нейни слабости. Необходима е стройна и по- непротиворечива теория. Коя е тя? Коя монография, кой сборник с трудове, кой учебник? Малко са учените, които приемат интернет- статиите за по- меродавни от издадените в научни издателства.
Къде да прочета тази теория? Може би тя създава повече противоречия от досегашната?

Добър въпрос- новата теория още не е отпечатана в книга а я има само в Интернет и то в несинтезиран вид понеже богатите,които са поддръжници само на предишните управляващи не дават никакви пари за Българската правда и Българската слава- те финансират само издигането на юрти,пътувания до Татарстан-Монголия и тиражирането на такива глупости,каквито си имал нещастието да четеш досега. За да не се чудиш защо го правят,направо ти го казвам: от чужбина им се поръчва да правят това,от не много далечната чужбина!
цитирай
41. 1997 - Жалко, че няма систематизирани данни.
24.05.2018 22:43
shtaparov написа:
новата теория още не е отпечатана в книга а я има само в Интернет и то в несинтезиран вид понеже богатите,които са поддръжници само на предишните управляващи не дават никакви пари за Българската правда и Българската слава- те финансират само издигането на юрти,пътувания до Татарстан-Монголия и тиражирането на такива глупости,каквито си имал нещастието да четеш досега. За да не се чудиш защо го правят,направо ти го казвам: от чужбина им се поръчва да правят това,от не много далечната чужбина!

Благодаря за незабавния отговор.
цитирай
42. stih - Споделям...
25.05.2018 01:19
Поклон пред ерудицията ти, Щапаров, и пред този неизтощим ентусиазъм да защитаваш и доказваш истината за българския народ!
Светли и успешни дни!
цитирай
43. zaw12929 - ПРЕДЛАГАМ: Да бъде глобен всеки, ...
25.05.2018 10:17
ПРЕДЛАГАМ: Да бъде глобен всеки, който пише 24.05 Ден на славянската писменост вместо българската писменост. Сами да не се унижаваме!
цитирай
44. shtaparov - новата теория още не е отпечатана в ...
25.05.2018 15:05
1997 написа:
shtaparov написа:
новата теория още не е отпечатана в книга а я има само в Интернет и то в несинтезиран вид понеже богатите,които са поддръжници само на предишните управляващи не дават никакви пари за Българската правда и Българската слава- те финансират само издигането на юрти,пътувания до Татарстан-Монголия и тиражирането на такива глупости,каквито си имал нещастието да четеш досега. За да не се чудиш защо го правят,направо ти го казвам: от чужбина им се поръчва да правят това,от не много далечната чужбина!

Благодаря за незабавния отговор.

Дал Бог добро!
цитирай
45. shtaparov - ПРЕДЛАГАМ: Да бъде глобен всеки, ...
25.05.2018 15:06
zaw12929 написа:
ПРЕДЛАГАМ: Да бъде глобен всеки, който пише 24.05 Ден на славянската писменост вместо българската писменост. Сами да не се унижаваме!

Браво за отличното предложение: аз съм ЗА!
цитирай
46. shtaparov - Поклон пред ерудицията ти, Щапа...
25.05.2018 15:28
stih написа:
Поклон пред ерудицията ти, Щапаров, и пред този неизтощим ентусиазъм да защитаваш и доказваш истината за българския народ!
Светли и успешни дни!

Благодаря- желая същото и на теб: борбата за истината е тежка но трябва да я водим неуморно,че силите на злото няма да имат сън,докато не ни унищожат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815688
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136733
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи